perjantai 31. toukokuuta 2013

Veden toisella puolen

Tiistaina käytiin pyörähtämässä Tallinnassa. Voin näin jälkikäteen sanoa että jos seuraavan kerran tuollapäin lähdetään käymään niin siellä ollaan sit yötä, joko laivassa tai maissa. Aika rankka reissu loppujenlopuks ja johtui kyllä ihan näistä välimatkoista jotka joutui kulkemaan. 
Tiistai aamuna Jallulla soi herätyskello viiden aikaan aamulla eikä ois kyllä millään jaksanu nousta. Minun hidastelun takia meille meinas jo vähän kiire tulla, pikainen laukun tarkastus että kaikki tarpeellinen oli mukana ja sitten suuntana Luttila josta napattiin Christa ja Olli messiin. Lähdettiin reissuun siis nelisteen. Pysähdyttiin ensimmäisen kerran Mikkelin abcllä ja ostettiin juomista. Seuraava pysähdys olikin sitten vasta tähtihovissa josta napattiin Christan kanssa sämpylät jotka oli aika mitäänsanomattomat.. Minä hyppäsin sitten kuskin puikkoihin ettei tarvia Jallun ajaa koko matkaa. Ja sainpahan ajella ihan rauhassa kun kaikki muut alko nukkumaan !
Parisenkymmentä kilsaa ennen Helsinkiä vaihdettiin taas kuskia koska mä en halunnu ajaa siellä. Oltiin sitten joskus kymmenen jälkeen jo Katajanokan terminaalilla. Sitten vaan odottelua ennenkuin laiva lähtisi. Tämä laivakokemus on minulle vasta toinen. Ensimmäisen kerran olen laivassa ollut ala-asteen luokkaretkellä. Ja siitähän tosiaan on jo aikaaaaaaaaa. Laivaan pääsi 11.15 ja puolelta se sitten lähti liikkeelle. Laiva oli täynnä vähän tuota vanhempaa porukkaa mutta yllättävän paljon oli kyllä nuoriakin kun miettii että oli kuitenkin tiistai päivä. Odoteltiin sitten että kauppa aukeaisi ja ostettiin hieman juomista ja eikun kannelle. Vähän vilpoista meinas olla mutta aurinko lämmitti kivasti.





Oltiin sitten kahden maissa perillä ja suunnattiin sitten ensimmäisenä syömään kun oli niin kamala nälkä. Mentiin paikkaan jonka nimeä en nyt satu muistamaan, mutta muu poppoo on käynyt siellä aiemminkin syömässä ja olivat tykänneet paikasta.


Ja ruuan jälkeen pojat yllättivät ainakin minut kertomalla että aikovat ottaa nännilävistykset. Ja ne hurjat sit otti ne ! Ohhho.
Sit eikun vaan kiertelee kauppoja ja sit ostamaan juomia.
Laiva lähti muistaakseni takaisin Suomea päin kuuden aikaan ja oltiin perillä joskus kahdeksan jälkeen ja yhdeksältä alkoi kotimatka. Ja ai että sitä väsymyksen määrää. Onneks sai nukkua kun Jallu oli lupautunut ajamaan. Kello oli yli yksi yöllä kun oltiin sitten perillä ja kaaduin kyllä suoraan sänkyyn !

Tässä hieman kuvia ostoksista itselle ja tuomisia muille : 






Mukava reissu mutta vielä kivempi oli tulla takaisin kottiin ! 

2 kommenttia:

  1. Moikka. Oon tänne joskus aiemminkin kirjoittanut jotain, ja nyt ois taas kysymyksen paikka. :) ei liity taas tähän postaukseen kuinkaan. On vähän henkilökohtainen kysymys, mutta joutuuko Samu maksamaan sinulle Juulin elatus maksuja, ja paljonko tämä summa on kuukaudessa? Muuten en tiedolla mitään tee, mutta haluaisin 'vertaistukea'. Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Moikka vain. Voin sen verran vastata että kyllä Samu joutuu maksamaan koska Juuli asuu luonani, mutta summaa en voi sanoa. Sen verran siitä voin kertoa että se määräytyy tulojen mukaan. :) Toivottavasti oli apua. :)

    VastaaPoista